Barack - egy különleges, igazi ünnepi sütemény


Sok helyen lakodalmakra készítik, hisz finom és rendkívül mutatós, de az ünnepi asztalt is feldobja. Egy átlag süteménytől munkaigényesebb, de a dicséreteket beseperve érte ez teljesen feledhető...

Hozzávalók: a tésztához -  
vaníliás cukor, 
2 evőkanál liszt, 
1 dl tej, 
15 dkg cukor, 
1 tojás, 
40 dkg liszt, 
1 sütőpor, 
fél dl étolaj. 
A krémhez: 
20 dkg vaj, 1
6 dkg porcukor, 
3 evőkanál baracklekvár, 
3 evőkanál kakaó, 
1 rumaroma. 
A díszítéshez piros és zöld ételfesték vagy aroma, 
kristálycukor, 
és egy kis ág bukszus. 

Egy tálba beleteszünk két evőkanál lisztet. Hozzáadjuk a margarint, kristálycukrot, vaníliás cukrot, tojást, tejet, és az egészet alaposan kikeverjük. 
A sütőport a lisztbe szórjuk, és a krémmel összegyúrjuk. 
Nagy gombócot készítünk belőle, és két órára félretesszük pihenni. 
Kiolajozzuk a tepsit. 
A tésztából diónyi gombócokat formázunk, és a sütőlapra helyezzük. 
Előmelegített sütőben megsütjük. 
Ezután kihűtjük, és teáskanállal kikaparjuk mindegyik kis pogácsa belsejét. 
Tölteléket készítünk. 
A vajat a porcukorral kikeverjük. Egy kisebb lábosba teszünk három evőkanál vizet és ugyanannyi lekvárt. Ezt kicsit összemelegítjük, de csak kicsit, hogy a lekvár a vízben feloldódjon, de ne legyen forró. 
A margarinos cukorba beleöntjük a kikapart tésztát, a kakaót és a rumaromát, majd a lekváros vízzel alaposan kikeverjük. 
A fél pogácsákat ezzel a krémmel megtöltjük, majd egyet-egyet összeragasztunk. 
Tetejüket ételfestékkel, vagy aromával átkenjük, kristálycukorba forgatjuk, és bukszus levelet szúrunk bele, hogy még mutatósabb legyen.
loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra