Borsótészta levesbe

Aminek persze formáján kívül semmi köze a borsóhoz.
Minden olyan leveshez jó, amibe amúgy a levesgyöngy is használható. Nagyjából kis gömb alakú, borsó forma sült tésztácskákat kapunk. 

Hozzávalók:  
1 tojás,
1/2 dl tej
pici só
liszt annyi, hogy híg tésztát kapjunk, olyan, ami lecsurog a reszelőről
zsiradék a sütéshez, egy kislábasba félig

A tojással összekeverjük a tejet, sót, hozzáadunk annyi lisztet folytonos keveréssel, hogy csurgós tésztát kapjunk, tehát ne hígat, mint a palacsinta, attól picivel sűrűbbet. 
Egy kislábasban felmelegítjük a zsiradékot, aztán ha már forró, akkor a lábasra ráfektetünk egy nokedliszaggatót, de még jobb, ha van külön almareszelőnk, és reszelő részével a zsiradék felé ráfektetjük a zsiradékos edényre. 
Rárakunk a reszelőre 3 kanálnyi tésztát. Ez szépen magától lecsepeg, és gyöngy formát képez, gyorsan megsül. Utána szűrőkanállal kiszedjük gyorsan, aztán mehet a következő adag.
Tálaláskor rakjuk a levesbe - mindenki magának szed a tányérjába. 
loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra