
Talán egyszer lesz még nyár :) Egy egyszerű savanyúság recept...
Mi, magyarok ha húst eszünk, akkor ott van az asztalon az uborka, cékla, almapaprika, cseresznyepaprika, vagy bármilyen savanyúság.
Mi, magyarok ha húst eszünk, akkor ott van az asztalon az uborka, cékla, almapaprika, cseresznyepaprika, vagy bármilyen savanyúság.
Hozzávalók:
2 lg káposzta
1 kg különböző színű paprika
1/2 kg hagyma
1 kg uborka
1/2 kg sárgarépa
60 dkg cukor
8 dkg só
3 dl ecet
1 evőkanál szemes bors
1 evőkanál citromsav
Régen se raktak bele tartósítószert, mert a só, az ecet és a cukor eleve tartósít...
üvegenként 1 babérlevél, vagy több.
Egy nagy tálba legyaluljuk a káposztát, uborkát, hagymát, sárgarépát karikára vágjuk.
Összekeverjük a cukorral, sóval, ecettel, borssal és a citromsavval. Aznap még párszor átkeverjük, majd másnap előveszünk tiszta üvegeket, minimum 7 deciseket, ebbe belerakjuk a keveréket, szépen elegyengetjük, hogy ne legyen közte levegő, - és oldalához üvegenként 1-1 babérlevelet teszünk, az egy nap alatt képződött levet rámerjük.
Az üvegeket lezárjuk, és a kamra polcaira állítjuk. Nagyon mutatós, és finom savanyúság.
Fotó: Femcafé NagyLaci
Megjegyzések
Megjegyzés küldése