Csalamádé egyszerűen


Talán egyszer lesz még nyár :) Egy egyszerű savanyúság recept...
Mi, magyarok ha húst eszünk, akkor ott van az asztalon az uborka, cékla, almapaprika, cseresznyepaprika, vagy bármilyen savanyúság. 

Hozzávalók:
2 lg káposzta
1 kg különböző színű paprika
1/2 kg hagyma
1 kg uborka
1/2 kg sárgarépa
60 dkg cukor
8 dkg só
3 dl ecet
1 evőkanál szemes bors
1 evőkanál citromsav
Régen se raktak bele tartósítószert, mert a só, az ecet és a cukor  eleve tartósít...
üvegenként 1 babérlevél, vagy több.

Egy nagy tálba legyaluljuk a káposztát, uborkát, hagymát, sárgarépát karikára vágjuk.
 Összekeverjük a cukorral, sóval, ecettel, borssal és a citromsavval. Aznap még párszor átkeverjük, majd másnap előveszünk tiszta üvegeket, minimum 7 deciseket, ebbe belerakjuk a keveréket, szépen elegyengetjük, hogy ne legyen közte levegő, - és oldalához üvegenként 1-1 babérlevelet teszünk, az egy nap alatt képződött levet rámerjük. 
Az üvegeket lezárjuk, és a kamra polcaira állítjuk. Nagyon mutatós, és finom savanyúság. 
Fotó: Femcafé NagyLaci

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

A tökéletes házi tepertő titka - tepertőt a sütőből

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Egérke, a kanálfánk - fánk kanállal szaggatva