Francia, avagy - csúsztatott palacsinta



A csúsztatott palacsintának csak egyik oldalát sütjük, hisz még tovább használjuk. Lehet belőle például rakott palacsintát készíteni, de akár így, natúr, cukrosan is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók:
4 tojás,
5 dkg vaj,
10 dkg liszt,
2 és fél dl tej,
só,
10 dkg vaníliás cukor,
20 dkg
lekvár,
olaj vagy zsír a kisütéshez.

A vajat habosra kavarjuk, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztet, sót, s a tejjel lassanként elkeverjük. Végül könnyedén hozzákeverjük a tojások kemény habját. 
A sütése eltér a többi palacsintáétól, mert csak az egyik oldalát sütjük meg, nem túl gyors tűznél. 
Ha egyik oldala rózsaszínűre sült, egy kerek tálra csúsztatjuk a kisütött felével lefelé, vaníliás cukorral megszórjuk, s a következő kisült palacsintát rácsúsztatjuk. 
Így folytatjuk felváltva, amíg a palacsinták mind kisülnek. A legutolsót megfordítva borítjuk a palacsintára. Azonnal, forrón, vaníliás cukorral meghintve tálaljuk
Fotó: rupanerkonyha.cafeblog
loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra