Grillázskrémmel töltött ostya - pillanat alatt elkészíthető






Egyszerű sütemény, nem kell sokat ácsorogni vele a konyhában. Főleg azért, mivel sütni való sincs vele. Csinálunk egy kis grillázst, megtöltjük és már kész is.


 Hozzávalók: 
20 dkg cukor
10 dkg vaj
vaníliás cukor
1 citrom héja
10 dkg darált dió
ostyalapok


 A tojások sárgáját a fele cukorral és a vajjal addig főzzük, amíg az edénytől kezd elválni.  
Langyosra hűtjük, vaníliával, citromhéjjal ízesítjük. 
Míg kicsit hűl, addig megpirítunk 10 dekányi cukrot, de csak világossárgára, nehogy kesernyés legyen. Ehhez gyorsan hozzákavarjuk az őrölt diót, és alaposan összekeverjük. 
Ahogy elkészült, már mehet is bele a krémbe, és alaposan szétdolgozzuk, hogy ne legyen csomós. Ekkor ostyalapra halmozzuk, elkenjük, a másik ostyát rárakjuk, óvatosan lenyomjuk, és kis súllyal lenyomatjuk. Csak hogy helyére kerüljön az ostya. 
Amint kihűlt, már vághatjuk is. 
Gyors, és fincsi. 
loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra