Hólabda - finomság Liptódról


A hólabda egy nagyon mutatós, alapjában egyszerű sütemény lenne, talán a sütésének a módja, ami kissé bonyolulttá teszi. Konkrétan kell hozzá hólabdasütő. 


 Hozzávalók: 
 egy dl tej, 
 4 teáskanál porcukor, 
 fél dl fehérbor, 
 1 egész tojás, 
 1 tojás sárgája, 
 4 teáskanál tejföl, 
 kb 20 dkg liszt. 
 A sütéshez bő zsír, vagy olaj 
 A szóráshoz vaníliás porcukor 

 A tejet, porcukrot, bort, tojásokat, és tejfölt összegyúrjuk a liszttel. Lisztezett gyúródeszkán cipóvá alakítjuk. Háromfelé választjuk, és egyenként kisodorjuk. Derelyevágóval nagyobb téglalapokat vágunk belőle, és a közepüket és berádlizzuk, centis csíkokra. A közepénél felfogva gömbölyű hólabdasütő szűrőkanálba helyezzük a tésztákat, a formát bezárjuk, és forró zsírba mártva egyenként kisütjük a fánkokat. Sütés közben a szűrőt forgatjuk, hogy mindenhol szép rózsaszínű legyen a sütemény. Papírszalvétán lecsepegtetjük, és vaníliás porcukorba forgatjuk. 
 Fotó: Székelykonyha
loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra