Kelt palacsinta


Töménysége miatt laktatósabb, mint a normál palacsinta. Ha nem rakunk bele cukrot pluszban, akkor sósan is ehetjük, egyfajta kenyérpótlónak. 



Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2-3 tojás,
fél liter tej,
szódavíz,
3 dkg élesztő,
1 teáskanálnyi só,
2 evőkanál cukor,
1 dl étolaj
A túrós töltelékhez:
50 dkg túró,
csipetnyi só,
ízlés szerint cukor,
esetleg 1-2 evőkanál tejföl,
1-2 vaníliás cukor.

Langyos tejbe belerakunk egy kanálnyi cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.  A tojásokat összekeverjük egy csipetnyi sóval, és egy evőkanál cukrot teszünk bele. Alaposan összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, a tejet, és a megkelt, felfutott élesztőt. Fél óráig pihentetjük. 
Míg pihen, addig közben elkészítjük a túrós tölteléket. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, és hideg helyre tesszük. A megpihent tésztát szódavízzel hígítjuk, és olajat is adunk hozzá. Serpenyőben egy evőkanál étolajat hevítünk, és ebben a szokásos módon kisütjük a palacsintákat. Kínálhatjuk túrós töltelékkel, de tetszés szerint kakaós, fahéjas, lekváros ízesítéssel is nagyon finom. 
loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra