Kókuszos csokoládé szalámi





Akárcsak sima, retró süti párja, a keksz szalámi: mutatós, különleges, pedig elkészítése fölöttébb egyszerű. 
Jópofa mulatság fogyasztani, főleg gyerekeknek.
Hozzávalók: 
 20 dkg vaj 
 20 dkg porcukor 
 8 dkg kakaó 
 1 dl tej 
 3 evőkanál főtt kávé 
 40 dkg háztartási keksz
 rum, vagy rumaroma 
 5 szem apróra tört dió
 kókuszreszelék a forgatáshoz 


 Lábasban felmelegítjük a tejet, vajat, kakaót, cukrot, addig kell csak melegíteni, míg a vaj elolvad. 
Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről, beleszórjuk a diót, beleöntjük a rumot, esetleg rumaromát, jöhet a kávé is, majd a keksz. 
 Ezeket aztán összekeverjük, aztán fél órán át pihentetjük. Nem árt egyszer-egyszer átkeverni közben. 
 Kókusszal szórt deszkán formázzuk meg - fontos, hogy jó tömör legyen. 
Szalámi formára gyúrjuk, két végét szalámi vég-szerűen formázzuk, majd a végén ismét kókuszba forgatjuk. 
 Elé terítünk egy - a rúdnál hosszabb - folpackot, és szépen ráfordítjuk, aztán pedig beletekerjük. Végeit eltekerjük, 
Rágörgetjük egy tálcára, és mehet hűvösebb helyre. 
 Hűtőben sokáig eltartható, kifejezetten mutatós finomság. 
 Gyúrhatunk bele bármilyen aszalt gyümölcsöt, minden csak rajtunk áll. Mozogjon a fantázia!
Fotó: Gasztroblogok
loading...

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

A tökéletes házi tepertő titka - tepertőt a sütőből

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Szabolcsi krumplis - rongyos lapótya, rongyos lángos

A kalács tészta készítésének tízparancsolata