Krumplis-hagymás-hasaalja nyárson Pista bácsi-módra

A hasaalja közepes zsírtartalmú, sok benne hús, fűszerezve nagyon-nagyon ízletes ételt tudunk "rettyinteni" belőle a szabadban is.
Fontos, hogy nem szabad lángon sütni, hanem csak parázs felett, lehetőleg állva, mert így szépen végigcsorog rézsútosan a zsírja. Rakhatunk magunk mellé kenyeret is, és ha már nagyjából jó a szalonna rajta, akkor bátran csurgathatjuk azokra a lecsöpögő zsírt. 

Hozzávalók: 
Fejenként nagyjából 1/4 kg hasaalja szalonna darab  kétfelé vágva
2 krumpli
2 hagyma

Elővesszük a nyársat, felszúrunk egy szalonnadarabot, ugyanúgy, mintha szalonnát sütnénk, utána jön a krumpli, majd a hagyma, aztán megint  egyszer. 
Előtte persze a szalonnát megsózzuk, a többit ráér majd evés közben. 
Ha ügyesen készítjük, akkor szépen elkészül az egész egyszerre.Lehet variálni a hozzávalókat, ha valaki nem szereti a hagymát mehet rá gomba, vagy paprika, a lényeg, hogy úgy legyen felszúrva - ne tudjon leesni. 
Fotó: Pixabay
loading...

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

A tökéletes házi tepertő titka - tepertőt a sütőből

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Szabolcsi krumplis - rongyos lapótya, rongyos lángos

A kalács tészta készítésének tízparancsolata