Laci pecsenye - Tordai pecsenye

A Laci pecsenye a majálisok, ünnepségek, rendezvények, vásárok hangulatához, illatához valahogy szervesen hozzátartozik. Egy alap, puritán sült hús, a lehető legegyszerűbb hozzávalókkal, de mint majd minden egyszerűnek - ennek is a végeredménye csodálatosan nagyszerű. És az illata.... :)

Hozzávalók:
1 kg fiatal, bőrös sertéskaraj vagy comb, 
50 dkg zsír, 
2,5 dkg só, 
jó késhegynyi törött bors, vagy még több :)

Előző nap készítjük elő. 
A karajról a csontot levágjuk. 
Bőrös részét leperzseljük, aztán  lekaparjuk a fölösleges dolgokat, majd jól megmossuk, hogy szép, sima bőrt kapjunk. 
Ujjnyi szeleteket vágunk. 
Feloldunk egy liter vízben 3 deka sót, a szeleteket belehelyezzük, aztán hagyjuk másnapig hideg helyen pihenni. 
Amikor sütni akarjuk, akkor kiszedjük a sós vízből, és papírtörlővel leszárítjuk, majd bevagdossuk a bőrét úgy, hogy a szalonna azért ne sérüljön. 
Egy közepes méretű lábasba belerakjuk a zsírt, azt felmelegítjük alaposan, és a húsokat hirtelen átsütjük. 
Borsozni akkor kell, amikor már kisültek. 
Illik hozzá a krumpli is, de friss kenyérrel is kitűnő.
loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra