Jó hozzá bármilyen paprika - azért lehetőleg ne legyen csípős - és bármilyen paradicsom.
Nagyon-nagyon frissítő hatású, és a leve is kitűnő.
Hozzávalók:
2-3 tv, vagy másfajta paprika, lehet más-más színű is
1/2 kg paradicsom
csipetnyi só
1 pohár víz
2 kanál cukor
2 kanál 10 %-os ecet
ha valaki pikánsan szereti, akkor mehet a tetejére egy pici őrölt bors
A paradicsomot megtisztítjuk, kivágjuk a közepét, aztán felcakkozzuk. Kicsiket elég négybe, nagyobbakat arányosan.
A paprikát megmossuk, kinyomjuk a csumáját, utána pedig vékonyan felvagdossuk. Ha nem túl nagyok, akkor karikázhatjuk, ha méretesek, akkor a karikákat 2-3 helyen elvágjuk.
Egy üvegtálban egymásra szórjuk őket, megsózzuk, lazán összekeverjük.
Elkészítjük a "levét".
Egy pohár víz, hozzáadjuk a cukrot, majd az ecetet, ráöntjük aztán lazán keverünk rajta egyet.
Letakarjuk, mehet a hűvösre. Az a jó, ha áll legalább egy fél órát, hogy a leve átvegye a paprika, paradicsom ízét, a paradicsom pedig az édes-savanyú ízbe "élje bele magát".
Ha kevés a lé - mert bőségesen szeretjük, akkor készítsük dupla mennyiséggel. Fotó
loading...
Megjegyzések
Megjegyzés küldése