Paprika-paradicsom saláta a meleg napokra

Jó hozzá bármilyen paprika - azért lehetőleg ne legyen csípős - és bármilyen paradicsom.
Nagyon-nagyon frissítő hatású, és a leve is kitűnő.

Hozzávalók:
2-3 tv, vagy másfajta paprika, lehet más-más színű is
1/2 kg paradicsom
csipetnyi só
1 pohár víz
2 kanál cukor
2 kanál 10 %-os ecet
ha valaki pikánsan szereti, akkor mehet a tetejére egy pici őrölt bors

A paradicsomot megtisztítjuk, kivágjuk a közepét, aztán felcakkozzuk. Kicsiket elég négybe, nagyobbakat arányosan. 
A paprikát megmossuk, kinyomjuk a csumáját, utána pedig vékonyan felvagdossuk. Ha nem túl nagyok, akkor karikázhatjuk, ha méretesek, akkor a karikákat 2-3 helyen elvágjuk.
Egy üvegtálban egymásra szórjuk őket, megsózzuk, lazán összekeverjük.
Elkészítjük a "levét". 
Egy pohár víz, hozzáadjuk a cukrot, majd az ecetet, ráöntjük aztán lazán keverünk rajta egyet.
Letakarjuk, mehet a hűvösre. Az a jó, ha áll legalább egy fél órát, hogy a leve átvegye a paprika, paradicsom ízét, a paradicsom pedig az édes-savanyú ízbe "élje bele magát". 
Ha kevés a lé - mert bőségesen szeretjük, akkor készítsük dupla mennyiséggel. Fotó
loading...

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

A tökéletes házi tepertő titka - tepertőt a sütőből

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Egérke, a kanálfánk - fánk kanállal szaggatva