Paradicsomos zöldbableves


Nem megszokott összetevők, de annál finomabb. Végül is jelen esetben savanyúságát a levesnek a paradicsom adja, ha  valaki szereti akár egy kis cukorral édes-savanyúvá is teheti.

Hozzávalók:
1 kg zöldbab
1 közepes fej vöröshagyma
2 kanál zsiradék
3 kanálnyi liszt
2 kis sűrített paradicsom
kis pohárnyi tejföl
esetleg cukor
10-15 dkg húsos szalonna

A zöldbabot megmossuk, lecsípjük két végét, tetszés szerint feldaraboljuk, majd az apróra vágott hagymával felrakjuk főni.
Közben elkészítjük a zsiradékból és lisztből a rántást, ha elkészült akkor ráborítjuk a sűrített paradicsomot, egy kis vízzel kikeverjük.
Ha megfőtt a bab, akkor a levesből egy kanálnyival kikeverjük a paradicsomos rántást, majd kavargatás mellett a levesbe öntjük.
Ha felfő, akkor elkészült, a levesből egy kicsit kikeverünk a tejföllel és visszaöntjük, ekkor már nem forraljuk.
A húsos szalonnát felvágjuk kis kockákra, és kisütjük, a szalonnakockákkal tálaljuk.
Ha édes-savanyún esszük, akkor a szalonna elhagyható.
loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra