Sajt chips - a mikróból


Amúgy nem csak sajt chipsként finom az olvasztott sajt, hanem csak úgy, még meleg állapotban is. Egy szelet berakva a mikróba tányéron nagyjából egy percre - tömény sajt íz a jutalom - nagyon-nagyon-nagyon finom... De azért a chips se kutya...

Hozzávalók: 
reszelt kemény sajt tetszés szerinti mennyiségben

Ehhez nem sok minden kell. Alapanyagként kemény sajt  lehetőleg reszelve. Lehet  félkeményből is, de problémásabb a sütése, ráadásul a keményebb sajtoknak markánsabb is az ízük.  
Ha van kemény sajtunk lereszelünk belőle annyit, amennyiből készíteni szeretnénk, figyelembe véve hány embernek szánjuk.
Kell hozzá néhány mikrózható tányér, és kis odafigyelés. A mikrózható tányérra 2-3 centinként a reszelt sajtból halmokat rakunk, aztán be a mikróba. Nem kell teljes fokozaton 600-650 pont megfelel. Az az 1-2 perc, míg elkészül pont elég rá, hogy a következő tányért elkészítsük a sajt halmocskákkal. Ha kilapultak szépen, akkor már jó. Kivesszük, és pihentetjük. Megvárjuk, amíg megdermed. Utána pedig óvatosan leválasztjuk a tányérról, és elvileg fogyaszthatjuk, de ha másokat is megkínálnánk vele, akkor várjunk egy cseppet, mert gyorsan betermeli az ember... 
Sütőben is elkészíthető, ott viszont kicsit lassabb a folyamat, és sütőpapíron dolgozunk. Lehet ízesíteni is, bár szerintem egy sajtnak olvasztva önmagában is tökéletes íze van. Fotó: Femina

loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra