Vendégváró szendvicstorta

Egy vendégváráshoz valahogy hozzá tartozik a szendvics. A szendvics torta azért praktikusabb, mert nehezebben szárad ki, ráadásul a több töltelék miatt laktatósabb is. A szendvicstortáknál valójában csak az elv a lényeg, mindenki úgy variálhat, ahogy éppen kedve tartja, pénztárcája engedi, vagy ízlésének megfelel.

Nézzünk egyet mutatóba!

Hozzávalók:
1 csomag toast kenyér
10 dkg Pannónia sajt, 10 dkg vaj
10 dkg trappista sajt - de jó minőségű, nem gumi jellegű, 10 dkg vaj
5 dkg füstölt sajt, 5 dkg vaj
4 db tojás, só, bors, 5 dkg vaj
5 db ecetes uborka
20 dkg jó minőségű szalámi, de persze akár parizerből is elkészíthető, ha arra futja
Díszítéshez paradicsom, paprika, uborka, retek. Ami épp kapható, és finom. 

Ha sok embert várunk készíthetjük nagyobb adagból is, akár két-három kenyeret, és ugyanannyiszor több tölteléket felhasználva. Lehetőleg akkor is kötésben dolgozzunk. Ilyenkor fél szelettel mindig arrább kezdjük a lerakást, pont úgy, ahogy a kőműves rakja a téglát... :) Előveszünk egy akkora tálcát, ami kicsit nagyobb, mint toast kenyerünk hossza. Az alsó sor kenyerét elkezdjük megkenni a fele van, egyik fajta sajt reszelékének keverékével. :) De ha nem akarunk bajlódni, akkor vegyünk sajtkrémet, úgy pillanat alatt összedobható. Megszórjuk apróra vágott szalámival, és apróra vágott uborkával, aztán jöhet a következő sor, ezeknek a kenyereknek mindkét oldalát megkenjük. Alját sajtkrémmel, aztán rárakjuk az előző sorra, mégpedig kötésben Ez azt jelenti, hogy ha az első sor egész kenyér darabokból áll, akkor most fél darabbal kezdjük, és fél darabbal fejezzük be. Így stabil lesz a szendvicstortánk, ha nem használunk túl sok tölteléket egy sorban, akkor nem dől meg. 

Ha végigfektettük a kenyereket, akkor megkenjük a szeleteket tojáskrémmel, amit a 3 tojásból, sóval, borssal, vajjal csináltunk /tojást apróra szeletelni, vagy villával összetörni, hozzávalókkal összekeverni/ Kenjük a lapra az összes krémet, majd rakjuk rá a következő sort, de figyeljünk, hogy kötésben rakjuk. Ha előző sor fél kenyérrel kezdődött, akkor most egészt rakunk végig. Tetejét megkenjük a másik fajta sajtból készült sajtkrémmel, rászórjuk a maradék apróra vágott szalámit, és uborkát, aztán zárjuk az utolsó sorral. A lap alsó felét bekenjük az ennél a sornál használt sajtkrémmel, tetejére szintén azt teszünk, most a füstölt sajtosat, a maradék krémekkel pedig bekenjük az oldalát. Díszíthetjük is, akár reszelt sajttal, retek karikákkal, uborka karikával, ha szeretjük a régi időkben szendvicsekhez használt krémeket, mint Piros aranyt, vagy Gulyás krémet  egy egy sort, vagy akár a tetejét bepöttyözhetjük vele. Nem kell félni, kizárt, hogy nyakunkon maradjon!
Ha maradt még krém, vagy kenyér, és magasabbra akarjuk készíteni, nyugodtan, semmi gond nincs vele, csak vigyázzunk, hogy kötésbe rakjuk, így sokkal könnyebb szeletelni is.
loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra