Zellerkrémleves - ami csak a zellerről szól

Ugye tudod, hogy a zeller rendkívül egészséges növény?
Ez az a fajta krémleves, amivel semmi gond sincs akkor, ha nem annyira krémes, sőt - izgalmasabb a fogyasztása, ha itt-ott nem mákszemnyi a zellerdarabka. Persze aki nem bírja a tökéletlen munkát az nyugodtan mixelheti akár.

Hozzávalók:
1/4 kg zeller tisztítva
2 kanál zsiradék 
2 kanálnyi liszt
1 kis pohár tejföl a tálaláshoz
parányi bors - ha szeretjük

Itt aztán nincs szükség semmi "cicózásra", mert a zellernek kell adni az alapízt, minden plusz ételízesítő fölösleges.
A megmosott, megtisztított zellert elvagdaljuk, majd a zsiradékot alárakva megpároljuk a só, és picurka bors hozzáadásával, ami ugya azt jelenti hogy fedőt rakunk rá, és mérsékelt tűzön addig főzzük időnként megkavarva, míg meg nem puhul. Ha már jó, akkor rászórjuk a lisztet, vagyis stauboljuk, majd azzal is elkeverjük, utána pedig felengedjük vízzel. 
Hagyjuk, hogy felforrjon - el kell mennie a nyers liszt íznek. 
Forrás után átöntjük egy tésztaszűrőn akár, úgy, hogy természetesen a levét felfogjuk, hisz  az lesz leves és a fennmaradt zellert  villával jól áttörjük , majd mehet vissza a fazékba az egész, levével együtt. Ha pépesebben szeretjük, akkor mixelünk rajta egyet. 
Ha netán szükséges, akkor pótoljuk még a vizet, megkóstoljuk, hogy jó-e, tálaláskor pedig tejfölt adhatunk hozzá.
Levesgyönggyel, sült borsócska tésztával, vagy pirított zsemlekockával nagyon finom. Fotó

loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra