Cukorborsó leves - itt az idénye


Sokan idegenkednek tőle, pedig a neve csábító, de hogy héjával eszik a borsót...?! Pedig bizony zsenge, és finom.
A cukorborsó annyiban különbözik a "rendes" borsótól, hogy nem kifejezetten a borsószemért fogyasztjuk, hisz még zsenge korában viszonylag apró a hüvelyben, hanem megfőzzük magát a hüvelyt is, és együtt  fogyasztjuk.
Ízesítése lényegében ugyanaz, mint a zöldborsóé,  de érdemes kipróbálni, mert nagyon  finom, különleges élményben lesz részünk.

Hozzávalók:
1/2 kb cukorborsó
2 kanál zsiradék
2 kanál liszt
1 sárgarépa
1 petrezselyem
pici bors
fűszerpaprika 1 kávéskanálnyi legalább
nagyjából 1,5 liter víz
petrezselyemzöld
1 tojás
liszt a nokedlihez

A borsót megmossuk, ha kell megtisztítjuk, majd a zsiradékban a megtisztított, és felkarikázott zöldséggel együtt sózva, enyhén borsozva megpároljuk.
Mikor már puha, akkor paprikával megszórjuk, a liszttel stauboljuk - megszórjuk - összekeverjük, majd felöntjük a vízzel.
Felaprózzuk a petrezselyemzöldet és hozzáadjuk, majd tojásból és lisztből készített nokedlit szaggatunk bele. Amint feljött a leves tetejére - elkészült.
loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra