Joghurtos gyümölcsjégkrém

Valamikor a hetvenes években már nagy divatja volt, akkor még aludttejjel készítették. Már ugyan megjelent a bolti joghurt, és a gyümölcsjoghurt is, de valahogy idő kellett, míg megbarátkoztak vele, fölöslegesen nem adtak rá pénzt.
Ma már joghurtból készítjük.

Hozzávalók:
2 nagy poharas joghurt 
5 evőkanál cukor, vagy ennek megfelelő édesítőszer
citromlé - valódi - nagyjából egy evőkanálnyi
jó 1/2 kg-nyi gyümölcs
1 doboznyi tejszín - 2-3 dl

A gyümölcsöt előkészítjük, egy tálban a cukorral, vagy édesítővel, a joghurttal, citromlével  és a tejszínnel turmixoljuk. 
Ha szép, egyenletes, akkor egy műanyag dobozba rakjuk az egészet, és bemehet a fagyasztóba.
Fogyasztás előtt  negyed-félórával kivesszük. 
Ha édes szájúak vagyunk több cukor kellhet bele. Be kell kalkulálni, hogy hidegen kevésbé érezzük az édes ízt. 
Ha nagyon szeretünk időt tölteni a konyhában, akkor a tejszínt külön fel is verhetjük - nagy különbség nem lesz a végeredményben. 
Kifejezetten csak citromosan, vagy gyümölcsösen jó.
loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra