Káposztás - vagy zöldséges palacsinta


Van, aki káposztás lepcsánkának hívja, persze nem sok köze van a lepcsánkhoz, tésztája a klasszikus palacsintatészta. Lehet amúgy készíteni apróra reszelt krumplival, karalábéval - ez utóbbival nagyon kellemes íze van, patiszonnal , cukkinivel, ami épp a kertben, vagy otthon van. 

Hozzávalók
1 fej káposzta (kicsi)
3 tojás
3 dl tej
bors ízlés szerint
1 kanál  zsiradék a káposzta párolódásához
olaj a sütéshez - nem kell sok
2 kiskanál cukor a káposzta pirításához (de amúgy nyersen reszelve is kisül)
30-40 dkg liszt
víz, vagy szóda a felengedéshez.

Megreszeljük a káposztát, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk aztán kifacsarjuk. Egy lábasban a cukrot megfuttatjuk, hogy felolvadjon, és picit elkezdjen karamellizálódni. Adunk hozzá egy kis zsiradékot, nem kell sok, és megpároljuk. Ha picit pirul is, még finomabb lesz. Mikor berakjuk párolódni a lábosba borsozzuk is meg, kicsit sózzunk is rajta.
Elkészítjük szokásos módon a palacsintatésztát, de most egy árnyalattal sűrűbbre, mint egyébként, ebbe kavarjuk bele a már kihűlt káposztát.
Forró zsiradékban egyenként - mint akár az almás palacsintát is - szép pirosra sütjük. 
Nagyon kellemes vacsoraétel, de ebédkor is megteszi, tetejét akár sajttal is megszórhatjuk melegében, és már fogyasztható is. De anélkül is fincsi.  Ha karalábéval, vagy patiszonnal készítjük, akkor nagyon jó belereszelve a fokhagyma. Különleges ízt ad. Fotó
loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra