Krumplis smarni - paraszt "császármorzsa"

Régen készítették nyers krumpliból is ezt az ételt, de ezt azért nem ajánlom, az már nagyon "fapados". Dolgozhatunk héjában főtt krumplival, és rendesen tisztítottal is.

Hozzávalók 
1/2 kg krumpli
10-15 dkg liszt
10-15 dkg búzadara  (vagy az összes rétesliszt)
pirításhoz zsiradék
Megfőzzük a krumplit, majd megtörjük, sózzuk.

A liszttel, és a búzadarával  elmorzsoljuk, nem fog puhára összeállni, de nekünk most pont ez kell.
Egy lábasban felmelegítjük a zsiradékot  - lehet hogy ezt majd pótolni kell ízlésünk szerint - és ezt a kicsit morzsókás tésztát elkezdjük pirítani, közben kevergetjük. Először még rakhatunk rá fedőt. Ha egybeállna, akkor adjunk hozzá búzadarát, meg egy pici zsiradékot. 
Piroskásra pirítjuk. Van, aki sütőben, tepsiben pirítja, ilyenkor is időnként kavarni kell. 
Ha megpirult, akkor megszórjuk cukorral. 
Úgy fogyasztjuk, mint a császármorzsát, lekvárral, de van aki tejjel, vagy aludttejjel szereti. 
loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra