Alma pongyolában

Jópofa név, fincsi végeredmény. Az alma különleges íze egy csavart ad a finomságnak.

Hozzávalók: 
1 kiló érett borízű alma, 
2 tojás, 
2 deci tej, 
csipet só, 
liszt, 
kristályvíz 
 olaj a kisütéshez, 
vaníliás porcukor. 

Az almát meghámozzuk, megtisztítjuk és felszeleteljük. A megadott anyagokból sűrű palacsintatésztát keverünk, az almaszeleteket először lisztbe forgatjuk, majd  megmártjuk a masszában és bő, forró olajban mindkét oldalukon átsütjük.
 Tálra szedjük, vaníliás, kevés őrölt fahéjjal ízesített porcukorral megszórjuk. Melegen tálaljuk. 
Hámozott, fölszeletelt körtéből, esetleg sárga- dinnyeszeletekből szintén készíthetünk „pongyolás" - gyümölcsöt. 
loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra