Alma pongyolában

Alma pongyolában - avagy bundázott alma

Jópofa név, - alma pongyolában - fincsi végeredmény. Az alma különleges íze tésztába bundázva egy csavart ad a finomságnak.

Alma pongyolában hozzávalók: 
1 kiló érett borízű alma, 
2 tojás, 
2 deci tej, 
csipet só, 
liszt, 
kristályvíz 
 olaj a kisütéshez, 
vaníliás porcukor. 

Az almát meghámozzuk, megtisztítjuk és felszeleteljük. A megadott anyagokból sűrű palacsintatésztát keverünk, az almaszeleteket először lisztbe forgatjuk, majd  megmártjuk a masszában és bő, forró olajban mindkét oldalukon átsütjük.
 Tálra szedjük, vaníliás, kevés őrölt fahéjjal ízesített porcukorral megszórjuk. Melegen tálaljuk. 
Hámozott, fölszeletelt körtéből, esetleg sárga- dinnyeszeletekből szintén készíthetünk „pongyolás" - gyümölcsöt. De az igazi a pongyolás alma...

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Tyúkhúsleves - ahogy még a régiek főzték

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Te is tejfölösen készíted a zöldborsó főzeléket? - Ezután így csináld!

Pörköltkészítés cigányosan

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra