Bakonyi gomba


Lényegében bármilyen fajta magyar gombából készíthetjük, de a legjobb hozzá a csiperke, vagy a vargánya.

Hozzávaló: 
30 dkg friss gomba, 
10 dkg füstölt szalonna, 
6 dkg vöröshagyma, 
2 gramm piros paprika,
 4 deka liszt, 
3 deci tejföl,
 kevés lecsó,  vagy zöldpaprika, 

A szalonnát apró kockákra vágjuk és az aprított vöröshagymával együtt kissé megpirítjuk. Bepaprikázzuk, rátesszük a megmosott, nagyobb kockákra vágott gombát, sózzuk. Hozzáadjuk a karikára vágott zöldpaprikát, majd fedő alatt addig pároljuk, míg leve elfő. Ezután tejföllel behabarjuk, s annyi vízzel öntjük fel, amilyen sűrűre kívánjuk készíteni. Vajas galuskával vagy rizzsel tálaljuk.  Fotó
loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra