Debreceni rántotta

Nem véletlenül debreceni a neve, eredetileg Debreceni kolbász van benne. 
Persze megfelel hozzá bármilyen, enyhén füstölt kolbászféle.

 Hozzávalók: 
 1 pár debreceni 
 5 db tojás 
 1 szép zöldpaprika 
 1 paradicsom 
 1 db hagyma 
 zsiradék egy kanállal 

 A kolbász bőrét lehúzzuk, fölkarikázzuk, a zöldpaprikát szintén felkarikázzuk, a hagymát megtisztítjuk, karikázzuk, vagy aprózzuk. A tojásokat felütjük, egyenként ellenőrizzük, tálkába rakjuk - elhabarjuk.
 A hagymát a zsiradékban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát, kolbászt, és átpirítjuk. Ha már jó - hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, majd ráöntjük a kis sóval elhabart tojást. Sütés közben kevergetjük, közepes keménységűre sütjük.  Fotó

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Nyári káposzta savanyítása

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Slambuc, ahogy a régiek készítették...