Erdélyi kiflicskék

Hogy miért erdélyi - ne kérdezze senki, én így ismerem.
Egy kellemes, saját magában, de töltelékkel is elkészíthető apró sütemény, fűszerezhetjük is szegfűszeggel, úgy különlegesebb az íze. 

Hozzávalók: 
1/4 kg vaj
1/4 kg liszt
1 tojás
3 tojásnak a sárgája
2 dkg élesztő
1 deci tej,
pici só.

A hozzávalókat összegyúrjuk egy tálkában, vagy gyúrótáblán. Addig dolgozunk rajta, míg már el nem válik az edénytől, vagy deszkától. 
Ha pihent pár percet, akkor a lisztezett deszkán kinyújtjuk kisujjnyi vastagra, majd egy nagyobb pohárral, vagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
Bármilyen töltelékkel tölthetjük,  nem feltekerjük, pusztán egyik felét a másikra hajtjuk, és megnyomkodjuk. 
Jó negyedórát pihentetjük a kikent tepsiben, tetejét lekenjük tojásfehérjével, majd előmelegített, forró sütőben szép pirosra sütjük
Nincs kifelejtve belőle a cukor, ha a töltelék édes, akkor fölösleges. 
Ha viszont a tésztába reszelünk egy kis citromhéjat, akkor még finomabb lesz. 

loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra