Gyergyói burgonya

A burgonyás étel finom, laktató - és még annyira nem is hizlal.  

Hozzávalók: 
1/2 l tej
5 dkg vaj
1 dl tejszín
só 
bors
1 kg krumpli
ízlés szerint markáns ízű sajt, legalább 15 dkg

A tejet a vajjal, tejszínnel, fűszerekkel felforraljuk, majd a burgonyát megmossuk, megtisztítjuk, és belereszeljük a vajas-tejszínes tejbe, és fél órán keresztül nagyon takarékon főzzük. 
Meg kell kevergetni gyakran, hogy le ne süljön. 
Ezután egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, ha valaki szereti a fokhagymát, akkor akár azzal is bedörzsölheti, de az eredeti receptben ez nincs - beleöntjük a masszát, a tetejére pedig jócskán szórunk reszelt sajtot.
Előmelegített, forró sütőben sütjük meg, nagyjából negyedóra alatt készül el.
Ehetjük metélőhagymával elkevert tejföllel is. Nagyon finom, laktatós.  Fotó
loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra