Kacsapecsenye párolt káposztával és cseh gombóccal

A pecsenyekacsa az egyik legfinomabb csemege, párolt káposztával készítve pedig igazi ínyencségnek számít.

Hozzávalók: 
1 darab pecsenyekacsa, 
2 darab borízű alma, 
só, 
majoránna.

A kacsa törzsét kívül-belül megsózzuk, zsíros részeit rézsútoson bevagdaljuk, a hasüregbe majoránnát szórunk, majd megtöltjük 2 darab megtisztított, negyedekre vágott almával, Tepsibe tesszük, kevés vízzel felöntjük és saját zsírjában ropogósra sütjük. Párolt vörös káposztával és gombóccal tálaljuk.
 A párolt káposzta: 
1 kiló vörös káposztát vékonyan fölszeletelve lábasba rakunk, hozzáteszünk 1 kanál zsírt, 1—2 kanálka cukrot, rácsavarjuk 1 citrom levét, beleszórunk kevés köménymagot. Födő alatt kevés meleg víz hozzáadásával, többszöri keveréssel puhára pároljuk. 
A cseh gombóc:
 3 deka élesztőt kevés, enyhén cukros tejben felfuttatunk. Mély tálba körülbelül 1/2 kiló réteslisztet teszünk, kevés sót és 10 deka zsírt adunk hozzá, majd összekeverjük az élesztős tejjel. 
Valamivel sűrűbb tésztát dolgozunk ki belőle, mint a galuskatészta. Tiszta ruhával letakarjuk, másfél óráig kelesztjük, forróvizes kanállal gombócokat formálunk belőle és enyhén sós, lassan forró, nem zubogó vízben kifőzzük.
 Leszűrjük. 
A gombócokat a pecsenye levével  megöntözve tálaljuk. 
loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra