Káposztás hús

Mi, magyarok szeretjük a húst is, a káposztát, a füstölt húst is, és jöhet hozzá a tejföl.
Ha egy ételben mindez megvan, akkor kicsi az esély, hogy azt ne kedveljük.

Hozzávalók: 
1/2 kiló sertéslapocka, 
1/2 kiló füstölt oldalas, 
1 kiló savanyú káposzta,
 1 kanál zsír,
 1 darab vöröshagyma, 
piros paprika, 
tejföl. 

A megmosott füstölt oldalast külön 1-2 órán át főzzük.
 Ha puhulni kezd, levesszük a tűzről. 
Nagyobb lábosban zsírt olvasztunk, beleszórjuk a kockára vágott hagymát, megpároljuk, megszórjuk piros paprikával, hozzáadjuk a szintén kockára vágott lapockát.
 Megkeverjük, födő alatt zsírjára pároljuk, ezután fölöntjük a füstölt hús levével, beletesszük a megmosott savanyú káposztát, a füstölt húst. 
Puhára főzzük.
 A káposztát kissé utána ízesíthetjük, de ha jó a káposzta, akkor fölösleges.
Tálalás előtt tejfölözzük. 

loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra