Lecsós csirkefar-hát nyugdíjas módra

Ez aztán valóban nyugdíjas étel, kifejezetten olcsó, az idősebbek szeretik a csibe "szopogatós" részeit, és pörköltként kifejezetten jó ízt ad az ételnek. Van rajta kis hús is a lecsóval, krumplival pont elég.

Hozzávalók:
2-3 szép, megtermett csirkefar-hát
10 dkg sózott szalonna
1 szép fej vöröshagyma
paprika
köménymag
só 
pici bors
1 paradicsom
2 lecsópaprika
1 vöröshagyma
néhány szem krumpli

A csirkefar-hátat megmossuk, letisztítjuk, tetszés szerint feldaraboljuk, majd 10 deka sózott szalonnát aprítunk, ezt megpirítjuk, majd benne  egy fej vagdalt vöröshagymát üvegesre dinsztelünk. A csirkefarhát-darabokat pár percnyi kevergetés mellett lepirítjuk a hagymás-szalonnás zsírban, majd pirospaprikával, köménymaggal és sóval ízesítjük. Gyorsan elkeverjük a tűzhelyről lehúzva, aztn egy pohár vízzel felöntjük. Fűszerezzük, majd a paradicsomot, zöldpaprikát és egy vöröshagymát karikázunk rá.Télen persze jó a lecsó is helyette. 
Tetejére megmosott, megtisztított, hasábra vágott hámozott burgonyát teszünk. Ennek tetejét enyhén megsózzuk még, aztán fedő alatt, rázogatással megfőzzük.
loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra