Parfé - lehet gyümölcsös, csokis, kávés - ahogy óhajtjuk

Melegben néha jó egy kis hűsítő jégkrém, erre tökéletes megoldás a parfé. Egyszerre lehet nagyobb mennyiséget is készíteni, és lezárt dobozokban tárolni felhasználásig. 
Ízesíthetjük kakaóval, reszelt csokoládéval, nescaféval, vagy lé nélküli, tisztított, kicsit áttört gyümölccsel is. 

Hozzávalók:
1/2 liter (nem főző) tejszín
4 dkg cukor (2 kanálnyi)
2 evőkanálnyi kakaó, vagy 5 dkg csokoládé finomra reszelve, egy evőkanál nescafé, vagy 1 csomag bourbon vanília, ha gyümölcsösen készítjük akkor pedig fél kilogramm áttört gyümölcs.

A tejszínt a cukorral felforraljuk, aztán pedig lehűtjük, berakjuk a hűtőbe hűlés után, hogy alaposan hideg legyen.
Aztán elővesszük, és ha nem gyümölcsös parfét készítünk, akkor már most belerakjuk az ízesítőt, majd kemény habot verünk a tejszínből. Túlzásba ne vigyük, mert vaj lesz belőle.
Ha gyümölcsös parfét készítünk, akkor a már felvert habba keverjük bele óvatosan a pépes gyümölcsöt.
Zárható tálkába, vagy tálkákba rakjuk, és lefagyasztjuk.
Használat előtt legalább negyedórával a fagyasztóból kivesszük. Fotó

loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra