Petrezselymes gomba

Valójában egyfajta köret lenne, főtt húshoz ették régen - de én szeretem magában is.  Finom bármilyen gombával, manapság túl sok fajtából nem válogathatunk, ha csak nem vagyunk magunk gombászok.

Hozzávalók: 
1/2 kg gomba, 
1 csomó zöldpetrezselyem, 
5 deka vaj, 
só, 
bors, 
2 tojássárgája, 
1 deci tejföl. 

A megmosott - nem meghámozott - leszárított, felszeletelt, darabolt  gombát olvasztott vajra rakjuk, megszórjuk apróra vágott  zöldpetrezselyemmel és fedő alatt, többszöri keveréssel puhára pároljuk. 
Egy deci tejfölben simára keverjük a két tojássárgáját és ráöntjük a gombára, sózzuk, borsozzuk. 
Legfinomabb hússal együtt, de magában is jó. Fotó

loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra