Pofon egyszerű édes-savanyú-csípős tormamártás

Édes-savanyú-csípős finomság, ideális mártás főtt húshoz.

Hozzávalók: 
1/2 kiló reszelt alma, 
2 kanál cukor, 
 1 deci fehér bor, 
1 szál reszelt torma,
1 citrom leve, vagy utóbbi kettőt elhagyva
1 csípős, ecetes torma

Nagyjából 3/4 kilogramm almát megtisztítunk, kimagozzuk, lereszeljük. 
Egy edénybe rakjuk, hozzáadjuk a cukrot, a deci fehér bort, és a megtisztított és reszelt tornát egy citrom levével. Ez utóbbiakat tökéletesen pótolja az ecetes torma, nem kell könnyezni reszelés közben. 
Mikor összekevertük felrakjuk a tűzre, és mérsékelt lángon sűrűre főzzük. Nagyon üde, kellemes csemege húsokhoz.
loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra