Sajtkrém szendvicsre

Persze nem mindegy milyen sajtot választunk a sajtkrémhez - minél markánsabb ízű, annál különlegesebb lesz

A sajtkrémet szendvicsek készítésénél használhatjuk, meg persze csak akár egy zsemlére, kenyérszeletre rákenve is igencsak ízletes csemege. Érdemes néhány napra valót készíteni belőle, mert hűtőben pár napot simán kibír. Fűszerezhetjük is kedvünk szerint.

 Sajtkrém hozzávalók: 
5 dkg ementáli sajt, 
5 dkg füstölt sajt, 
5 dkg margarin, 
1 dl tejföl 

A margarint vagy vajat habosra kavarjuk, a sajtot megreszeljük és a tejföllel együtt a margarinhoz vegyítjük, jól kikavarjuk. 
Ízlés szerint pirospaprikával, borssal, köménymaggal vagy apróra vágott hagymával ízesíthetjük. És már készíthetjük is a sajtkrémmel vendégváró szendvicseinket.  Fotó

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Tyúkhúsleves - ahogy még a régiek főzték

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Te is tejfölösen készíted a zöldborsó főzeléket? - Ezután így csináld!

Pörköltkészítés cigányosan

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle