Sajtos csirkemell

Gyors étel, nem kell hozzá nagy előkészület, és hamar össze is lehet rakni. Míg sül - elkészülhet hozzá a saláta, vagy a krumplipüré is.

Hozzávalók:
4 db egész csirkemellféle darabokra bontva
bors
 10 dkg liszt
2 tojás
25 dkg reszelt sajt
1/4 liter főzőtejszín, vagy tejföl
alá pici olaj

A húsokat szétbontjuk, belső filéjét lehúzzuk, a megmaradt mellet hosszában ketté vágjuk, így egy fél mellből három darab hús, egy egészből 6 db. lesz.
A húsokat befűszerezzük, majd egyből lisztbe, tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk. 
Olajjal kikent tepsibe rakjuk szépen sorban, majd leöntjük, megcsurgatjuk kis tejszínnel, vagy pedig felkavart tejföllel. Ha túl sűrű a tejföl adhatunk hozzá egy kis tejet. Jó, ha utána még egy picit sózunk rajta, mert a tejszín, tejföl kívánja. 
Fóliával letakarjuk, és nagyjából háromnegyed órán keresztül, közepes hőfokon sütjük.
Ekkorra megpárolódik. Levesszük róla a fóliát, és pirítunk rajta, így lesz igazán finom.
Ehetjük mindenféle salátával, vagy hagyományosan: tört krumplival, krumplipürével is.

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Tyúkhúsleves - ahogy még a régiek főzték

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Te is tejfölösen készíted a zöldborsó főzeléket? - Ezután így csináld!

Pörköltkészítés cigányosan

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Uborka saláta - ahogy a nagykönyvben meg van írva