Tojásos nokedli

Önmagában is megállja a helyét, ízesíthetjük ilyenkor pluszban borssal is. Savanyúsággal kitűnő, ráadásul elkészítése nem nagy  ügy... Nem kell hozzá konyhatündér-tanfolyam...

Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 tojás
tej
2-3 tojás
1-2 kanál tejföl
1 kanálnyi zsiradék,
és a sütőedény zsírozásához zsiradék.

Elkészítjük a lisztből, tojásból, tejből sóval a galuskát, majd sózott, forró vízbe beleszaggatva kifőzzük. 
Mikor megfőtt,  akkor leszűrjük, s azon melegében beleforgatjuk a tojás-tejföl-zsiradék-só-bors keverékébe. 
Kizsírozunk egy hőálló edényt, jénait vagy simán tepsit, ebbe beleborítjuk az egészet, és sütőben megpirítjuk... 
Gazdagíthatjuk a tetejét kockára vágott, s megpirított szalonna pörccel is... Így aztán tényleg nagyon ütős.

loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra