Káposztás lángos - kiadós, és finom

A lángos kedvelt csemege, töltve pedig komplett második fogás is lehet.

Hozzávalók: 
1/2 kg liszt, 
2,5 dkg élesztő, 
1 teáskanál só, 
1 teáskanál cukor,
 2 lapos evőkanál sertészsír, 
2,5-3 dl tej.
A töltelékhez -  
 1 kg  káposzta, vékonyra vágva, bors, só
30 dkg darált sonka, vagy egyéb hús, legjobb a pörkölt, 
2 kanál cukor, 
2-3  dl étolaj a sütéshez - fele sem fog elmenni

Egy kis tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, adjunk hozzá egy kis cukrot, pici lisztet, keverjük gyengéden össze, majd pihentetjük, megvárjuk míg felfut.
A lisztet tálba rakjuk, mehet hozzá  a zsír, a só, majd az élesztő, ezután a tejjel szépen bedagasztjuk.
Dagasztás után pihentetjük. Mikor a duplájára kelt, majd akkor dolgozunk vele tovább. 
A káposztát megtisztítjuk, felvágjuk vagy reszeljük,  egy kanál zsiradékon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Mikor ezzel készen vagyunk néhány kanállal vegyünk ki a darált sonkához, vagy pörkölthez, keverjük hozzá.
A tésztát kétfele választjuk, mindkét felét szépen kinyújtjuk, majd téglalapokat vágunk belőle. Egyik oldalába belehalmozzuk a tölteléket, másik oldalát lehajtjuk, és a szélét lenyomkodjuk. 
Mindegyik téglalapunkat megtöltjük így módon. 
Serpenyőben sütjük ki a szokott módon. Mivel van benne zsiradék, keveset fog felvenni, elég amúgy, ha a serpenyőt csak épp megkenjük zsírral, vagy olajjal. Mindkét oldalát szépen megsütjük. Melegen tálaljuk, de hidegen is igen finom.

loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra