Bogrács gulyás


Ki ne szeretne bográcsozni? S ki ne szeretné a gulyást? Igazi ínycsiklandozó magyar étel, és persze a konyhában ugyanolyan tökéllyel elkészíthető. 

 Hozzávalók: 

Egy kiló marhalapocka, 

2 fej hagyma, 

2 kanálka piros fűszerpaprika, 

1 db szép, nagy  zöldpaprika, 

1 db paradicsom (vagy helyettük lecsó), 

fél kg hámozott burgonya, 

2 dkg só, 

1 kanál zsír, 

1-2 tojásból és lisztből galuska. 

A húst apró kockára vágjuk. A vöröshagymát forró zsírban megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, belekarikázzuk a zöldpaprikát és a hámozott paradicsomot, majd hozzáadjuk a húst, megsózzuk. 

Fedő alatt saját levében jól megpároljuk. Később kevés forró vizet öntünk hozzá, de soha ne hagyjuk hosszúra a levét. Mert akkor a hús nehezebben puhul és veszít az ízéből is. Félfővéskor beletesszük a kockára vágott burgonyát, most már hosszabb lére eresztjük föl. 

Ha puha, apró galuskákat szaggatunk bele.

 Tálaláskor kevés csöves vagy cseresznyepaprikát is tehetünk a levesbe. Fotó

loading...

Megjegyzések

Amennyiben kérdésed, kérésed van írj nekünk a
magyarretrokukta@freemail.hu-ra