Angol karácsonyi sütemény recept - gyümölcskenyér

 

Az angol karácsonyi gyümölcskenyér, vagy sütemény a magyar ízlésnek is igencsak megfelel

Az angol karácssonyi sütemény hasonlít állagában és "tartalmilag" is a mi gyümölcskenyerünkhöz. 

Azzal dúsítjuk amivel szeretnénk, mehet bele dió, csokoládédarabkák, mazsola, aszalt gyümölcsök, kis kockára vágott cukrozott narancs- vagy citromhéj, kockázott birsalmasajt, mandulaszeletkék. Bármi, ami szimpatikus.

Akár már hónap elején elkészíthetjük, mert a kamrában - becsomagolva hosszú-hosszú ideig eláll. Érdemes megpróbálkozni a sütésével, biztos a sikerélmény. 

Angol karácsonyi sütemény hozzávalói:

1/4 kg liszt

1/4 kg cukor 

1/4 kg teavaj

4 db szép, nagy tojás

és összesen 70-75 dkg cukrozott, aszalt gyümölcs, vagy dió darabosan, mandula darabosan, keserűcsokoládédarabkák, amit csak szeretnénk, és kedvel a család. 

A lisztet, a cukrot, a vajat és a tojásokat nagyon habosra keverjük - a legjobb, ha gépi habverővel, aztán már kézzel, lazán fakanállal keverjük bele a többi hozzávalót. 

Egy ekkora adagot  süthetünk kisebb tepsiben, vagy kerek kuglóf formában, esetleg hosszúkás formában, mélyebb őzgerinc formában. A lényeg, hogy legyen elég helye, hisz nőni is fog. 

Ha nem műanyag zacskóba csomagoljuk, akkor hosszú hetekig tökéletes marad. Az angol karácssonyi sütemény agyon finom, omlik a szájban, mellette pedig nagyon-nagyon laktatós is. 

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Tyúkhúsleves - ahogy még a régiek főzték

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Te is tejfölösen készíted a zöldborsó főzeléket? - Ezután így csináld!

Pörköltkészítés cigányosan

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle