Tojásos rántott krumpli recept

 

A tojásos rántott krumplihoz sárga burgonyát használjunk

A tojásos rántott krumpli egyszerű étel olyan értelemben, hogy olcsónak számít, húsmentes, ugyanakkor megérzi az ember, ha eszi. 

Lehet mártással enni, ha valakinek ennyi kalória "kevés" akár majonézzel is kóstolgathatja, vagy tejföllel, én akár gyümölccsel is megeszem. 

A tojásos rántott krumpli hozzávalói és elkészítési módja: 3-4 sárgakrumplit megtisztítunk, megfőzzük, és áttörjük.  Adunk hozzá egy kanálnyi zsiradékot, 1 szép nagy tojást, 2 kanálnyi lisztet, sózzuk, borsozzuk. 

Ezt alaposan összedolgozzuk, hogy formálható masszát kapjunk, mint egy hígítatlan törtkrumpli. 

Hosszúkás, krumpliformákat gyúrunk belőle, összenyomkodjuk, hogy ne essen szét, aztán a szokásos módon rántjuk.  Először lisztbe, majd felvert tojásba, utoljára pedig zsemlemorzsába mártjuk. 

Nem kell sokáig sütni, csak épp hogy szép színe legyen, hisz a krumpli már főzött.

Aki szereti a szeletelt rántott krumplit, annak tiszta szívből ajánlom. Lazább lesz a tésztája, ha 1 evőkanál lisztet adunk hozzá. Amúgy is érdemes óvatoskodni, mert minden burgonya más. A lényeg, hogy sima legyen a tésztája. A tojásos rántott krumpli, burgonya ízletes vacsorának való a téli estékre. 


Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Tyúkhúsleves - ahogy még a régiek főzték

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Te is tejfölösen készíted a zöldborsó főzeléket? - Ezután így csináld!

Pörköltkészítés cigányosan

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Uborka saláta - ahogy a nagykönyvben meg van írva