Hogy máskor a süti tökéletes legyen - ne égessen a sütő

 

Megégett a tészta alja, a teteje meg világos, valahogy nem jól működik az új sütő?


Nagy öröm, mikor kicseréli az ember a kiöregedett gáz-, vagy villanysütőt, de sokszor jön a feketeleves, a szembesülés a valósággal: nem úgy működik, mint az előző. éget.... Azt már megszoktuk, tudtuk hogy működik, melyik tésztát hogy süti a legoptimálisabban, ezzel meg hiába kísérletezünk, vagy kiszárad, vagy világos marad, vagy hirtelen megég, vagy csak az alja ég meg, ám a teteje majdcsak hogy nyers marad. 

Ilyenkor jönnek az ötletelések - mit is kéne tenni.

Alufólia az aljába jó vastagon....

Cserepet az aljába, az majd felveszi a meleget...

Nem ér végig a cserép? Nem baj, tégy mellé egy felet. Még így is éget? Rakj rá egy másikat, vagy egy kis fólia az egyszem cserép tetejére. 

De még akkor sem, még így sem az igazi. 

Mondok valamit.

Nézz be a sütőbe, vagy elmélkedj el - hány tepsi volt eredetileg a "csomagban", mikor megvettétek a készüléket.

Két nagy - nagy eséllyel igen.

Általában az egyik zománcozott, pecsenyesütőnek látszik, oldalán hosszúkás lyukakkal, a másik meg általában lapos, sima, sokszor alutepsi. Ezek olyan alaptartozékoknak számítanak. 

No, ha tésztát sütsz, akkor a zománcozott, lyukas szélűre nem lesz szükséged, de amúgy is jobb, ha ezt kivonod a forgalomból, és helyette veszel husisütésre egy másikat, pár ezer forintért kapni fogsz.

Ezt a "kivonod a forgalomból"-t úgy értettem, hogy innentől azt nem sütésre használod, hanem lég-, hőterelésre. 

A sütőd alsó fiókrészébe tolod pont úgy, mintha sütni akarnál benne, de innentől ott lesz a stabil helye. 

Ez nem fogja engedni túlmelegedni a sütőtepsi alját, és ezáltal a tészta felső részének is lesz ideje pirosabbra sülni.

Meglátod, ezzel a módszerrel a piskóták is tökéletesek lesznek, szép, világos lesz az alja, ugyanolyan, mint a teteje. Tökéletes tésztákat süthetsz - semmi plusz befektetéssel. 

Zsíroldó nélküli sütőtisztítás? - Nem lehetetlen. Egyszerű és nagyszerű - a linkre kattintva megnézheted!

Ha tetszett a cikk nézd meg, hogy főzhetsz igazán ízletes virslit - ráadásul még ki sem reped!

Fotó: eMAG

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Tyúkhúsleves - ahogy még a régiek főzték

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Te is tejfölösen készíted a zöldborsó főzeléket? - Ezután így csináld!

Pörköltkészítés cigányosan

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle