Megégett a tészta alja, a teteje meg világos, valahogy nem jól működik az új sütő? |
Ilyenkor jönnek az ötletelések - mit is kéne tenni.
Alufólia az aljába jó vastagon....
Cserepet az aljába, az majd felveszi a meleget...
Nem ér végig a cserép? Nem baj, tégy mellé egy felet. Még így is éget? Rakj rá egy másikat, vagy egy kis fólia az egyszem cserép tetejére.
De még akkor sem, még így sem az igazi.
Mondok valamit.
Nézz be a sütőbe, vagy elmélkedj el - hány tepsi volt eredetileg a "csomagban", mikor megvettétek a készüléket.
Két nagy - nagy eséllyel igen.
Általában az egyik zománcozott, pecsenyesütőnek látszik, oldalán hosszúkás lyukakkal, a másik meg általában lapos, sima, sokszor alutepsi. Ezek olyan alaptartozékoknak számítanak.
No, ha tésztát sütsz, akkor a zománcozott, lyukas szélűre nem lesz szükséged, de amúgy is jobb, ha ezt kivonod a forgalomból, és helyette veszel husisütésre egy másikat, pár ezer forintért kapni fogsz.
Ezt a "kivonod a forgalomból"-t úgy értettem, hogy innentől azt nem sütésre használod, hanem lég-, hőterelésre.
A sütőd alsó fiókrészébe tolod pont úgy, mintha sütni akarnál benne, de innentől ott lesz a stabil helye.
Ez nem fogja engedni túlmelegedni a sütőtepsi alját, és ezáltal a tészta felső részének is lesz ideje pirosabbra sülni.
Meglátod, ezzel a módszerrel a piskóták is tökéletesek lesznek, szép, világos lesz az alja, ugyanolyan, mint a teteje. Tökéletes tésztákat süthetsz - semmi plusz befektetéssel.
Ha tetszett a cikk nézd meg, hogy főzhetsz igazán ízletes virslit - ráadásul még ki sem reped!
Fotó: eMAG
Megjegyzések
Megjegyzés küldése