Kókuszcsók recept

A kókuszcsók akár karácsonykor, akár csak "úgy" kiváló választás

 A kókuszcsók egy közkedvelt édesség - manapság már issmét kapható sok boltban - jó időre eltünt a polcokról. 

Kétféle változata van, a szárított, ami porlik szinte evés közben, és a tésztásabb. 

Ez a recept tésztásabb, ha nyomózsákból, vagy zacskóval adagoljuk. Ha kiskanállal - akkor laposabbak lesznek, úgy könnyebben szikkad, kevesebb lesz belül a puhább rész - de attól még szétomlik a szájban.


Hozzávalók

1 tojás

5 dkg kókuszreszelék

5 dkg cukor, vagy porcukor


Ezt az adagolást érdemes többszörösére venni, mert biztosan el fog fogyni, ráadásul jobb, ha nem kb. 10 db-ot sütünk - már csak gazdaságosság miatt is. 

A tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük. A hab legyen annyira kemény, hogy ne simuljon a tálba, hanem úgy nézzen ki, mint például a kemény tejszínhab - ahhoz hasonló. Ekkor beleszórjuk a kókuszt apránként, közben kevergetve. 

Ha ezzel megvagyunk kanállal, zacskóból, vagy nyomózsákból halmokat rakunk a tepsiben lévő sütőpapírra. 

Sütése közelebb áll a szárításhoz, 150-160 fokos sütőben készítjük, és 10-15 perc alatt lesz  kész. 

Van, aki 2 tojásonként 1 kanál mézet is ad hozzá, ha pedig azt szeretnénk, hogy a kókuszcsók szárazabb legyen, akkor a cukor egy részét porrá őrölt krumplicukorral pótoljuk.

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Tyúkhúsleves - ahogy még a régiek főzték

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Te is tejfölösen készíted a zöldborsó főzeléket? - Ezután így csináld!

Pörköltkészítés cigányosan

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle