Rántott csirkemell sajttal töltve recept Karácsonyra

 

A rántott csirkemell sajttal töltve rendkívül mutatós az ünnepi asztalon 

 A rántott csirkemell sajttal töltve egy egyszerű, de viszonylag "pepecses" recept. 
Mégsem telik hosszabb időbe az elkészítése, mint egy átlagos rántott csirkemellé, mert egyszerre több adagot is süthetünk - hisz viszonylag kis helyet foglal el. 
Jól mutat egyben, de akár 1-1,5 cm-es szeletekre vágva is az asztalra adhatjuk.
S ha turbózni akarjuk - rakhatunk a sajt alá egy kis sonkát, ügy még jobb lesz az összhatás - persze hajszálvékonyra vágva.

Rántott cssirkemell sajttal töltve hozzávalói - 
2 db egész csirkemell filé
15-20 dkg reszelt sajt - fajtája ízlés szerint
esetleg darabonként egy-egy vékony szelet sonka
3 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A csirkemell felével dolgozunk egyszerre. 
Két variáció van. 
Vagy vastagabb szeleteket vágunk, és lapítunk rajta, klopfoljuk, vagy ugyancsak vastagabb szeleteket vágunk, majd középen bevágjuk majdnem a másik oldaláig, széléig - így egy nagy, vékony szeletet kapunk. 
Besózzuk őket, esetleg borsozhatjuk is, de erre tényleg nincs nagy szükség.
Nem pihentetjük sózás után, mert levet ereszt és kiszárad a hús.
Lefektetjük magunk elég, megszórjuk sajttal bőven, majd magunk felől elkezdve feltekerjük, mint a beiglit, vagy mint a palacsintát mikor megtöltjük.
Mindegyik szelettel így járunk el. (Ha sonkát is rakunk bele, akkor azt a sajt alá tesszük)
Ha mindegyikkel elkészültünk, jöhet a panírozás. 
A tojásokat kis sóval felverjük, majd adunk hozzá 1-2 kanál lisztet, jól kidolgozzuk, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Palacsintatészta, és nokedli között valahol félúton.
Egy tányérba lisztet rakunk ki, egy tányérba a kikevert tésztát, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát.
A töltött csirkemelleket először lisztbe forgatjuk úgy, hogy a végét is érje. Majd jöhet a tojásos massza, itt is belelógatjuk először az egyik, majd a másik végét is, hogy a sajt ne olvadjon ki, majd jöhet a zsemlemorzsa.
Közepesen forró olajban fedő alatt kezdjük sütni, majd mikor megfordítottuk - akkortól már fedő nélkül.
Szép, világos barnára, aranybarnára sütjük. 
Természetesen pulykamell filéből is készíthető, akkor elég vékony szeleteket vágni, hisz a húsdarab lényegesen nagyobb. 
A rántott csirkemell sajttal töltve nagyon mutatós, és kifejezetten laktató. Bármilyen salátával, de rizzsel, esetleg egy kis tartárral - tökéletes karácsonyi fogás. 




Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Tyúkhúsleves - ahogy még a régiek főzték

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Te is tejfölösen készíted a zöldborsó főzeléket? - Ezután így csináld!

Pörköltkészítés cigányosan

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle