A rántott csirkemell sajttal töltve rendkívül mutatós az ünnepi asztalon
A rántott csirkemell sajttal töltve egy egyszerű, de viszonylag "pepecses" recept. Mégsem telik hosszabb időbe az elkészítése, mint egy átlagos rántott csirkemellé, mert egyszerre több adagot is süthetünk - hisz viszonylag kis helyet foglal el. Jól mutat egyben, de akár 1-1,5 cm-es szeletekre vágva is az asztalra adhatjuk. S ha turbózni akarjuk - rakhatunk a sajt alá egy kis sonkát, ügy még jobb lesz az összhatás - persze hajszálvékonyra vágva.
Rántott cssirkemell sajttal töltve hozzávalói - 2 db egész csirkemell filé 15-20 dkg reszelt sajt - fajtája ízlés szerint esetleg darabonként egy-egy vékony szelet sonka 3 db tojás liszt zsemlemorzsa olaj a sütéshez
A csirkemell felével dolgozunk egyszerre. Két variáció van. Vagy vastagabb szeleteket vágunk, és lapítunk rajta, klopfoljuk, vagy ugyancsak vastagabb szeleteket vágunk, majd középen bevágjuk majdnem a másik oldaláig, széléig - így egy nagy, vékony szeletet kapunk. Besózzuk őket, esetleg borsozhatjuk is, de erre tényleg nincs nagy szükség. Nem pihentetjük sózás után, mert levet ereszt és kiszárad a hús. Lefektetjük magunk elég, megszórjuk sajttal bőven, majd magunk felől elkezdve feltekerjük, mint a beiglit, vagy mint a palacsintát mikor megtöltjük. Mindegyik szelettel így járunk el. (Ha sonkát is rakunk bele, akkor azt a sajt alá tesszük) Ha mindegyikkel elkészültünk, jöhet a panírozás. A tojásokat kis sóval felverjük, majd adunk hozzá 1-2 kanál lisztet, jól kidolgozzuk, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Palacsintatészta, és nokedli között valahol félúton. Egy tányérba lisztet rakunk ki, egy tányérba a kikevert tésztát, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát. A töltött csirkemelleket először lisztbe forgatjuk úgy, hogy a végét is érje. Majd jöhet a tojásos massza, itt is belelógatjuk először az egyik, majd a másik végét is, hogy a sajt ne olvadjon ki, majd jöhet a zsemlemorzsa. Közepesen forró olajban fedő alatt kezdjük sütni, majd mikor megfordítottuk - akkortól már fedő nélkül. Szép, világos barnára, aranybarnára sütjük. Természetesen pulykamell filéből is készíthető, akkor elég vékony szeleteket vágni, hisz a húsdarab lényegesen nagyobb. A rántott csirkemell sajttal töltve nagyon mutatós, és kifejezetten laktató. Bármilyen salátával, de rizzsel, esetleg egy kis tartárral - tökéletes karácsonyi fogás.
|
Megjegyzések
Megjegyzés küldése