Hogy panírozzunk sajtot, hogy sütés közben ne folyjon ki? |
Viszont ha keverjük a párizsias, és a bécsi panírozást, akkor biztos eredményt kapunk, és egy viszonylag vastag bundát, ami finom, puha, és visszatartja az olvadó sajtot.
Hozzávalók -
30 dkg szeletelt félzsíros sajt
3 tojás
csipet só
10 dkg liszt panírozás kezdetéhez
pár kanál liszt a tojásos, tejes, lisztes masszához
zsemlemorzsa 15-20 dkg
olaj a sütéshez
A tojásokat a sóval, liszttel, tejjel nagyon sűrű palacsintatésztának készítjük el - közelebb álljon a laza nokedlihez, mint a palacsintához.
A sajtot felszeleteljük, na hagyjuk megszáradni, forgassuk, nyomogassuk bele a lisztbe, majd jön a sűrű palacsintamassza - nem árt ha áll benne pár percet, jobban rátapad, majd következik a zsemlemorzsa.
Utána pedig forró olajban megsütjük. Nem kell lefedni - mert itt csak a panírnak kell megsülnie, a sajt biztos, hogy felpuhul.
Arra vigyázzunk, hogy mind a liszt, mind a tojásos massza, és a zsemlemorzsa is a sajt minden oldalát érje, takarja.
Hát - ennyi a nyitja annak, a rántott sajt panírozása míly módon történjen, hogy sütéskor a sajt ne folyjon ki a serpenyőbe.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése