Rántott sajt panírozása recept - hogy ne folyjon ki

 

Hogy panírozzunk sajtot, hogy sütés közben ne folyjon ki?

Van, aki szimpla panírozással bűvészkedik, van aki párizsiasan próbálja, van, aki inkább csak nedvesíti és zsemlemorzsával megszórja - ez utóbbinál tuti hogy több lesz bundán kívül, mint belül.

Viszont ha keverjük a párizsias, és a bécsi panírozást, akkor biztos eredményt kapunk, és egy viszonylag vastag bundát, ami finom, puha, és visszatartja az olvadó sajtot.


Hozzávalók -

30 dkg szeletelt félzsíros sajt

3 tojás

csipet só

10 dkg liszt panírozás kezdetéhez

pár kanál liszt  a tojásos, tejes, lisztes masszához

zsemlemorzsa 15-20 dkg

olaj a sütéshez

A tojásokat a sóval, liszttel, tejjel nagyon sűrű palacsintatésztának készítjük el - közelebb álljon a laza nokedlihez, mint a palacsintához.

A sajtot felszeleteljük, na hagyjuk megszáradni, forgassuk, nyomogassuk bele a lisztbe, majd jön a sűrű palacsintamassza - nem árt ha áll benne pár percet, jobban rátapad, majd következik a zsemlemorzsa.

Utána pedig forró olajban megsütjük. Nem kell lefedni - mert itt csak a panírnak kell megsülnie, a sajt biztos, hogy felpuhul. 

Arra vigyázzunk, hogy mind a liszt, mind a tojásos massza, és a zsemlemorzsa is a sajt minden oldalát érje, takarja.

Hát - ennyi a nyitja annak, a rántott sajt panírozása míly módon történjen, hogy sütéskor a sajt ne folyjon ki a serpenyőbe. 

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen