Szilvalekváros golyó - recept

 

Szilvalekváros golyó - szilva-dió-kókusz trió 


Sütés nélküli - rendkívül egészséges - édesség a szilvalekváros golyó.

Egy mákszemnyi hozzáadott cukor sincs benne, de rost, ásványi anyagok, kis növényi zsiradék rendesen.

Külsejét forgathatjuk darált dióba, kókuszba, sima -  átszitált kakaóporba, csokidarába, vagy ha mindenképp plusz cukrozott külső rétegben gondolkodunk, akkor akár a zserbó receptből ismert csokimázzal önthetjük le, vagy szimpla, boltban kapható tortabevonóval. 

Nagyon egészséges - ha valakinek olyan problémája van, hogy túl ritkán látogatja az illemhelyet - ez biztosan megoldja.

Szilvalekváros golyó hozzávalói -

1/2 kg igazi, sűrű, szabolcsi szilvalekvár (nemtudomka szilvából készítik) mi dupla adaggal szoktunk játszadozni

1 csomag kókuszreszelék

15-20 dkg darált dió

külsejére kis darált dió,

vagy kókuszreszelék,

esetleg kakaóporba forgatjuk,

esetleg csokireszelék,

vagy csokimáz.

Elkészítése nagyon egyszerű.

A szilvalekvárt belerakjuk egy kis tálba, s nagyjából azonos mennyiséget adunk a kókuszból, és a dióból hozzá, összegyúrjuk. 

Mikor már jól formálható, akkor pedig beleforgatjuk a választott bevonattal, vagy leöntjük csokimázzal, esetleg tortabevonóval. 

Jól mutat, finom, és nagyon telít. Csemegézés közben mindig azt az ízt érezzük benne, amire épp koncentrálni próbálunk. 

Fotó: Pixabay


Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Tyúkhúsleves - ahogy még a régiek főzték

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Te is tejfölösen készíted a zöldborsó főzeléket? - Ezután így csináld!

Pörköltkészítés cigányosan

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle