Virslifőzés technikája - nem reped szét, finomabb sokkal

 

Mi a jó virsli titka? Ne repedjen szét, és még finomabb legyen?


Hogy máskor a virsli tökéletes legyen, és még finomabb is...

A virsli hozzátartozik a szilveszterhez, de vannak akik az év első napjára hagyják fogyasztását. 

És persze év közben sem megvetendő finomság - persze minőségtől is függ, és sajnos ártól is, hogy mennyire ízletes.
No és tőlünk, hogy úgy főzzük-e, ahogy kell....

Ha jó virslit akarunk, akkor  kerüljük a rudakat, és pálcikákat....  Persze, ha megtehetjük anyagilag. 
A legjobb a  roppanós, juhbeles virsli, ami nem csak azért roppan, mert valódi bélbe töltötték, hanem az állaga is más, mint egy műbelesnek.

Ha megvettük kedvenc virslinket, akkor készítsük elő. 
Ez alatt azt értem, hogyha műbeles mellett döntöttünk, akkor húzzuk le a kabátkát.

Rakjuk fel a főzőlevet melegedni, és tegyünk bele egy szem virslit. 
A víz ne legyen több, mint amennyiben majd az összes átmelegszik. Nem  úszóversenyt fognak tartani, csak felmelegítjük őket.

No, ezt az egyszem virslit addig főzzük, míg szét nem reped, és utána még kb. 10 percet. 
Ekkor már nem kell  lobogva főnie, a lényeg, hogy az eredmény elég felismerhetetlen legyen.

Ha idáig eljutottunk vegyük elő a többi virslit, s helyezzük a forró lébe.  Kapcsoljuk ki a tűzhelyt, Pár perc állás után a virslink ehető lesz. Állás idő a virsli méretétől függ, vékonyabb 5-6 perc, vastagabb kicsit több. 
(Amúgy fővetlenül is ehető persze, csak az ízek sajna "nem jönnek ki" tökéletesen) 

Hogy miért finomabb az így főtt virsli?
Ennek egyszerű a magyarázata.

A főzővízben szétfővő virslink telíti a benne lévő anyagokkal a főzővizet, ezáltal a később belerakott finomságból már nem távoznak az ízek.

Ennyi a titok - nem nagy dolog - de a különbség érezhető lesz. 
Fotó: tinoelf 

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Tyúkhúsleves - ahogy még a régiek főzték

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Te is tejfölösen készíted a zöldborsó főzeléket? - Ezután így csináld!

Pörköltkészítés cigányosan

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle