Alma pongyolában


Borízű almát meghámozunk, felszeleteljük. 
Ha eltávolítjuk középről a magházat, és az egészet karikázzuk - még mutatósabb lesz.
Locsoljuk be citrommal. Ezáltal míg bundázzuk nem barnul, és finomabb lesz az íze is.
Kevés likőrrel is meglocsolhatjuk - ha gyerkőc nem fog enni belőle - , cukorral, fahéjjal meghintjük és a szokásosnál sűrűbbre kevert palacsinta tésztába egyenként megmártjuk. 
Forró zsiradékban szép világosbarnára sütjük. 
Melegen fahéjas cukorral, vagy vaníliáscukorral megszórva tálaljuk.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...