Hozzávalók:
1/4 kiló tarkabab,
1/4 kiló fehérbab,
30 deka nyers sonka,
30 deka kolbász,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 darab sárgarépa
1 kisebb fej zeller,
1 fakanál zsír,
1 kanál liszt,
2.3 bablrkevlk
1 kanálka piros paprika,
só,
1—2 deci tejföl.
A megmosott, kiválogatott babot előző nap este hideg vízbe megáztatjuk.
A nyers sonkát, kolbászt, babot, zöldséget, egyszerre tesszük a fazékba, megsózzuk - de csak kevés sót használjunk, hisz a füstölt hús, a kolbász is sós.
Felöntjük hideg vízzel és lassú tűzön puhára főzzük.
Ha a hús és a kolbász puha, kiszedjük, ízlésesen fölszeleteljük, a levest berántjuk, fölforraljuk, leveses tálba öntjük, hozzáadjuk a fölszeletelt húst, kolbászt, tejföllel ízesítve tálaljuk.
Burgonyalángost, vagy burgonyapogácsát is süthetünk mellé - ha nem bírunk az energiánkkal. :)
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése