Bableves


Hozzávalók: 
 1/4 kiló tarkabab, 
 1/4 kiló fehérbab, 
 30 deka nyers sonka, 
 30 deka kolbász, 
1 fej vöröshagyma, 
 2 gerezd fokhagyma, 
 1 darab sárgarépa 
 1 kisebb fej zeller, 
 1 fakanál zsír, 
 1 kanál liszt,
2.3 bablrkevlk 
 1 kanálka piros paprika, 
 só, 
 1—2 deci tejföl. 

 A megmosott, kiválogatott babot előző nap este hideg vízbe megáztatjuk. 
 A nyers sonkát, kolbászt, babot, zöldséget, egyszerre tesszük a fazékba, megsózzuk - de csak kevés sót használjunk, hisz a füstölt hús, a kolbász is sós. 
 Felöntjük hideg vízzel és lassú tűzön puhára főzzük. 
Ha a hús és a kolbász puha, kiszedjük, ízlésesen fölszeleteljük, a levest berántjuk, fölforraljuk, leveses tálba öntjük, hozzáadjuk a fölszeletelt húst, kolbászt, tejföllel ízesítve tálaljuk. 
 Burgonyalángost, vagy burgonyapogácsát is süthetünk mellé - ha nem bírunk az energiánkkal. :)

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Nyári káposzta savanyítása

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Slambuc, ahogy a régiek készítették...