Hozzávalók:
1 kg marha vesepecsenye
só
bors
zsiradék
A 4—5 napig fagyóban tartott marha-vesepecsenye vastagabb végét megtisztítjuk minden bőrétől és zsírjától 2—2 és fél ujjnyi vastag, 18—20 dekás kerek szeletekre vágjuk és gyengén megveregetjük, vigyázva, hogy szép kerekek legyenek a szeletek.
Kissé megborsozzuk és zsírral vékonyan megkenjük.
Néhány óráig állni hagyjuk hűvös helyen, majd lábasba, forró zsírba téve, hirtelen kisütjük. Sütés közben sózzuk.
Amennyiben „angolosra” akarjuk, úgy hogy a belseje véres maradjon, akkor mindkét oldalát 2—3 percig kell sütni.
Ellenkező esetben ízlés szerint tovább sütjük.
Lehetőleg sokféle körítéssel tálaljuk: angol zöldbab, burgonyapüré, karfiol, ecetes uborka, gombás rizs, mustár, zöldborsó.
S annyi tükörtojást adunk rá, ahány húsunk van,
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése