Beefsteak


Hozzávalók: 
1 kg marha vesepecsenye
bors
zsiradék 

A 4—5 napig fagyóban tartott marha-vesepecsenye vastagabb végét megtisztítjuk minden bőrétől és zsírjától 2—2 és fél ujjnyi vastag, 18—20 dekás kerek szeletekre vágjuk és gyengén megveregetjük, vigyázva, hogy szép kerekek legyenek a szeletek.
 Kissé megborsozzuk és zsírral vékonyan megkenjük. 
Néhány óráig állni hagyjuk hűvös helyen, majd lábasba, forró zsírba téve, hirtelen kisütjük. Sütés közben sózzuk. 

Amennyiben „angolosra” akarjuk, úgy hogy a belseje véres maradjon, akkor mindkét oldalát 2—3 percig kell sütni. 
Ellenkező esetben ízlés szerint tovább sütjük. 
Lehetőleg sokféle körítéssel tálaljuk: angol zöldbab, burgonyapüré, karfiol, ecetes uborka, gombás rizs, mustár, zöldborsó.
 S annyi tükörtojást adunk rá, ahány húsunk van,

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...