Birkagulyás


Hozzávalók: 
3 kiló csont nélküli birkahús, 
2 kanál zsír, 
két fej hagyma, 
2 kanálka pirospaprika, 
1 darab sárgarépa, 
1 darab fehérrépa, 
kevés köménymag, 
2 darab paradicsom, 
2-3 kiló burgonya, 
1 darab tojás, 
liszt, só. 

A kockára vágott hagymát megpároljuk a megforrósított zsírban. 
Meghintjük köménymaggal, pirospaprikával és hozzáadjuk a kockára vágott húst, a szintén apró kockára vágott zöldséget, a hámozott, földarabolt paradicsomot, megsózzuk, megkenjük. 
Födő alatt, lassú tűzön jól megpároljuk. 
Ha elfő a leve, 1-2 pohár meleg vízzel mindig felöntjük. 
Ne főzzük túl sok vízzel. 
Amikor a hús már majdnem puha, tegyük hozzá a hámozott, apró kockára vágott burgonyát. 
Ha minden megfőtt, egy tojásból, csipet sóból és lisztből kis tálban gyúrjunk kemény tésztát. 
Az apró galuskákat kézzel szaggassuk a levesbe, főzzük puhára.
 Cseresznyepaprikát tálalhatunk mellé.

Fotó: Wikipedia

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...