Bundás alma


Hozzávalók
6-8 db alma
1 vaníliáscukor
2 tojássárga
liszt néhány kanál
pici tej
zsiradék a sütéshez
porcukor
fahéj

6—8 darab téli almát gondosan meghámozunk, keresztbe ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és közepükből kis késsel a csutkát kivesszük, így szép koszorúkat kapunk. 
Egy csomag vaníliacukorból, 2 tojás sárgájából a szükséges mennyiségű liszttel  sűrűbb palacsintatésztát készítünk. 
Ebbe mártjuk az almakarikákat. 
Mártás után azonnal, hirtelen forró zsírban szép pirosra sütjük. 
Még forrón, gyengén fahéjas vaníliás porcukorban megforgatjuk. 
Kitűnő hidegen is.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Nyári káposzta savanyítása

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Slambuc, ahogy a régiek készítették...