Bundás virsli


Hozzávalók: 
10 pár virsli, 
2 csomag készen kapható vajas pogácsa tészta, 
kevés vaj, 
liszt, 
1 darab tojás. 

A virsliket megmossuk, leforrázzuk és gyors mozdulattal, vékonyan lerántjuk a héjukat. 
Keresztbe feldaraboljuk. 
A vajas tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, késsel kockákat szabdalunk. 
A virsliket belesodorjuk a tésztába. 
Vajazott, lisztezett sütőlapra rakjuk, felvert tojással vékonyan megkenjük és közepesen forró sütőben piros-barnára sütjük. 
(Vajas tészta készítése: 1 adag. Hozzávalók: 30 deka liszt, 12 deka vaj, 6 deka zsír, 2 tojás sárgája, 1 deka élesztő, kevés tejföl. A meglangyosított tejfölben felfuttatjuk az élesztőt. Ezután hozzáadjuk a többi megadott anyagot és jól ki dolgozzuk a tésztát. Félórás pihentetés mellett háromszor újra nyújtjuk, majd ismét pihentetjük egy félóráig.)

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Nyári káposzta savanyítása

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Slambuc, ahogy a régiek készítették...