Burgonya leves


Hozzávalók: 
1 kg burgonya, 
1 kisebb fej vöröshagyma, 
1 babérlevél, 
kevés köménymag, 
só, 
pirospaprika, 
1 kanál zsír 
1kanál liszt, 
1 dl tejföl. 

 A megtisztított burgonyát megmossuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. 
Beleszórunk egy kevés köménymagot és beletesszük a babérlevelet is. 
A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük és zsírban kissé megpároljuk, hozzáadjuk a lisztet, pirospaprikát.
 Berántjuk a levest. 
A babérlevelet kivesszük 
Tálalás előtt 1 dl tejfölt simára keverünk kevés levessel, majd hozzáöntjük a többihez, de már nem forraljuk tovább.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...